Lähilämpö: Se lämmin

Paikallisesti ja edullisesti tuotettu tamperelainen kaukolämpö hehkuu kodeista konttoreihin – aina lentoasemalta Linnainmaalle asti. 

Edullinen ja hintavakaa

Tamperelainen kaukolämpö on tutkitusti yksi Suomen suurien kaupunkien edullisimmista lämmitysmuodoista. Tekemämme työn ansiosta hinta pysyy jatkossakin maltillisena. 

Kohti hiilinegatiivisuutta

Kunnianhimoinen tavoitteemme on tuottaa Lähilämpöä alle 20 vuoden kuluttua hiilinegatiivisesti. Panostamme uusiin entistä vihreämpiin tapoihin tuottaa lämpöä tamperelaisille.

Avoin ja laajentuva

Kaukolämpöverkostomme laajenee vuosittain noin 20 kilometriä. Voima- ja lämpölaitoksemme tuottavat sähkön ja lämmön pääasiassa yhteistuotantona, paikallisesti.

Toimitusvarmaa ja vakaata lämpöä

Tamperetta lämmittävä Lähilämpö on paikallisesti tuotettua edullista kaukolämpöä. Tampereen alla mutkitteleva kaukolämpöverkostomme on avoin ja kaksisuuntainen, joka mahdollistaa esimerkiksi hukkalämmön käytön lämmönlähteenä.

Kaukolämpö on hintavakaa lämmitysmuoto, joka pitää asumiskustannukset kurissa. Kehitämme uusia tapoja tuottaa ja hyödyntää erilaisia lämmönlähteitä, jotta lämpö pysyy tulevaisuudessakin edullisena.

Investoimme kaukolämmön asiakkaiden puolesta, jotta heillä on käytössä aina uusimmat lämpöratkaisut. Testaamme parhaillaan muun muassa Tarastenjärvellä geolämpökaivon tuomia mahdollisuuksia. Suunnitelmissa on rakentaa vuosina 2022–23 kaukolämpöakku, joka tasoittaa kulutuspiikkejä. Kehitämme erilaisia hybridimalleja, joiden avulla kaukolämpö on vaivatonta yhdistää muihin lämmitysratkaisuihin.

Siirrymme lämmöntuotannossa jatkuvasti kohti vihreämpiä lämmitysmuotoja, ja erityisesti Naistenlahti 3 -biolaitoksen valmistuminen vie meitä aimo harppauksen lähemmäs ilmastotavoitteitamme. Tällä hetkellä yli puolet lämmöstä tulee uusiutuvista lähteistä, kuten puupolttoaineesta ja hukkalämmöstä.

Lue lisää

3 lämmitysvinkkiä ennen pakkasen puraisua

Lämpötilan laskiessa on järkevää tarkistaa, että koti lämpiää tehokkaimmalla mahdollisella tavalla. Kokosimme alle vinkkilistan, jonka tarkastamisen jälkeen talvi saa huolettomasti saapua.

Sisälämpötila 21 °C

Suositeltu huonelämpötila on 21 astetta. Lämpötilaa voi seurata esimerkiksi digitaalisen lämpömittarin avulla ja säätää tarvittaessa. Asteen nousu lämpötilassa tarkoittaa noin 5 % nousua kustannukissa.

Tuuleta tehokkaasti

Kylmälläkin säällä kannattaa tuulettaa, koska raitis ilma on hyväksi. Jotta asunnon lämmitetty sisäilma ei pääse ikkunasta karkuun, hyödynnä ristivetoa ja tuuleta tehokkaasti.

Tarkkaile vetoa

Ennen lämpötilan laskua on hyvä tarkistaa, ettei kotiin pääse vetoa ikkunoiden tai ovien kautta. Tiesitkö, että ikkunan eteen vedetyt verhot vastaavat kolmatta ikkunalasia?

Valitse se paikallinen sähkö!

Tee sähkösopimus